Ayudwie's Blog











{March 26, 2013}   Tentang Malioboro

Tentang Malioboro

Yogyakarta koyoke saiki uwis identik karo malioboro. Saben uwong sing nang jongja mesti marani malioboro. Dalan malioboro yoiku seksi sejarah perkembangane kuto Yogyakarta karo ngelewati jutaan detik wektu sing terus maju nganti saiki. Malioboro dadi penghubung titik stasiun tugu tekan benteng Vredeburg karo Kraton Yogyakarta. Tugu Jogja karo malioboro yoiku salah sijine dadi nggon paling ditresnani kanggo bocah-bocah enom sing seneng mlaku-mlaku awet sore tekan bengi.
Malioboro yoiku salah sijine dalan legendaris sing dadi icon kuto Yogyakarta karo uripe sing tentrem. Nalika dina awan, dalan malioboro di kebekke kendaraan poro pelancong karo warga jogja sing aktivitas neng sekitarane malioboro. Neng tengen kiwo dalan yoiku took-toko sing dodolan macem-macem barang, panganan, karo oleh-oleh khas jogja. Terus neng pucuk kidul eneng pasar sing jenenge pasar bringharjo. Ora ketinggalan hotel seng nggone poro pelancong kanggo leren.
Sewalike nek bengi malioboro di kebekke karo ambune macem-macem panganan khas soko jogja yoiku gudeg jogja,bakmi jowo, pitik/burung dara/ bebek goring karo bakar. Nek jagong ning ekitarane dalan malioboro yoo mesti ngerungokke tembang-tembang jowo sing dinyanyekke penyanyine asli wong jowo.
Malioboro kuto sing paling dikangeni karo uwong-uwong sing wis teko ning malioboro. Ora cuma panganane sing enak-enak tp uwonge sing duwe unggah ungguh karo pelancong sing teko mrono. Nang kono ugo ono souvenir koyok tas,dompet sing asli digawe soko kulit. Sing paling terkenal ning jogja yoiku kaos dagadu, kaos kui akeh diadol ning emperan sakdowone dalan maloboro.
Akeh bangunan sejarah sing iseh iso dingeti/didelok nang kono, bangunan-bangunan kui iseh ngadek gagah nganti saiki. Masyarakat sing sadar karo budayane, lan ngajeni sejarah perjuangan pahlawane kui sing nggawe bangunan sejarah kui terawatt nganti saiki. Ning dalan malioboro ugo ono patung setengah awak sing ono oyote, kui nggambarake uwong sing korupsi. Ning kono ugo on obis transjogja sing ngelewati dalan malioboro, bis kui ngeterke pelancong sing arep mlaku-mlaku nang panggonan sing ono canggar budayane koyok prambanan,laut parangtritis, gembiro luko, lan sak liyane. Malioboro duweni alat transportasi sing unik yoiku delman lan becak.
Budayane, panganan khas jogja lan masyarakate sing ramah karo ning malioboro, kui sing ndadeake uwong sing tau teko mrono pengen mbalik teko meneh ning malioboro, kuto sing dadi icon Daerah Istimewa Yogyakarta sing ono ning jawa tengah.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: